sábado, 21 de noviembre de 2015

RETORN DECIDIT: NOVEMBRE 2015

 Avui, 21 de novembre del 2015 retorno al Blog . I aquesta vegada espero durar. Aviso 
Tinc uns quants articles per penjar , potser el que mes m'interessa, es l'ùltim, aparegut a Elcugatenc, el diari digital de Sant Cugat, sobre La Cosa



La Cosa.
 La Cosa, ( amb majúscules...) ha entrat a les nostres vides, d’una forma paulatina, amb un aspecte de total innocència ha fet el seu camí  vestida,  primer, amb un llenguatge civilitzat I ha entrat  carregada,  nodrida, ben nodrida,  de moltes i pregones emocions . Per això s’ha engreixat tant, les emocions costen d’encarrilar  be i van ocupant cada cop mes espai . La Cosa ja esta instal·lada  al nostra medi quotidià i en qualsevol moment del dia i en mig de qualsevol activitat, pot fer la seva aparició:  de vegades , amb bons modus demana permís per entrar, de vegades irromp  amb brusquedat  en mig una conversa amistosa , de vegades entra per la finestra  des del carrer o s’instal·la a la saleta  a través de la televisió o te la trobes de bon matí a l’hora  del cafè i esmorzar, a la taula del costat. O al forn, fent la cua.  Te mil maneres de fer-se present. De forma que ara , malgrat el seu aspecte innocent  ja la tenim arreu,... Fins aquí, encara. 
El pitjor es quan apareix , primer  discretament,  tremolosa i educada  entre riures i bromes en les converses dels amics de tota la vida. I sense saber ni com ni perquè, es fa la mestressa de la conversa, seu a la cadira del centre, entre vosaltres o el que es pitjor, s’enfila a sobra la taula i vol dirigir el cotarro.   Però on la seva presencia resulta realment molesta de vegades des del primer plat  es  a l’hora de dinar en família.. La Cosa, com que sap que ocupa molt espai , que es capaç de tapar totes les altres converses i fer estralls en la vida emocional dels membres de la família, prefereix transformar-se en una mena de núvol tòxic que embolcalla  d’un  silenci preventiu la gent que s’estima i es necessita cada dia.   Però el seu caràcter gasós  no deixa d’estar present  i desprèn , lentament, un cert aire asfixiant que poc a poc enrareix l’aire, pot ser que arribi a liquar-se i el que es pitjor, es torni , així , de cop en una massa solida, potent, amb  textura de roca que pot caure en mig de la sopera o dels postres, i faci que a tothom li agafi la pressa per  marxar sense fer el cafè ni la xerrada final.  Algunes famílies han fet un pacte de silenci sobre la Cosa , hi ha amics de tota la vida que  continuen veient-se amb la condició- explicita  o implícita-de mantenir la Cosa  a les fronteres del pensament de cada u, rere els murs  d’allò que no es converteix  en paraules....La Cosa ens ha atrapat a tots i de la mateixa manera que esperem  l’estiu perquè la grip deixi de fer els seus estralls, esperem  que redueixi una mica el seu volum, deixi d’estar present arreu, s’encarrilin les emocions que la sustenten i  puguem tornar a parlar de mil coses  sense haver d’emprar la prudència entre els amics. I mentre, en cal vacunar-nos ben vacunats , evitar la seva presencia en els refugis dels afectes  personals i mirar de protegir la nostra salut mental  i col·lectiva  ocupant-nos també  dels mil d’altres problemes que  subsisteixen amagats i retardats per l’actual situació.
Perquè hi ha vida mes enllà de la Cosa


 Esperem que , de la mateixa manera que s’ha anat engreixant i ocupa massa espai,.
Perquè hi ha vida mes enllà de la Cosa..




No hay comentarios:

Publicar un comentario